Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се тука циганите и ще му запалим къщата и ще го утрепем. Ако не получи до живот, ще взема нож и ще го убия. Това каза бащата на 10-годишната Ангелина, която вчера сутринта беше блъсната в селото.

Както TrafficNews.bg съобщи, Ангелина бе пометена от джипа на Димитър на път за училище. Детето е починало на място. 31-годишната майка на момиченцето е откарана в болница. Инцидента стана в пловдивското село Първенец вчера около 8 часа. 

Жената и детето са вървели отдясно по посока на движението, тъй като там няма тротоар. Има знак за ограничение на скоростта, според който максимално разрешената скорост е 30 км. 

Улицата, на която стана тежкия инцидент, днес бе блокирана от протестиращи, които обявиха, че въпросният шофьор за трети път удря човек на пътя. 

"Така се говори. Че първо в Перущица блъска човек. После пак в Първенец, в центъра, караше с бясна скорост. Като наби спирачки, имаше 10 метра спирачен път. И се наби в нашето момиче тогава. Тогава имаше голям късмет, че не можа да вземе жертва. Но третия път какво направи? Взе жертва", гневеше се друг участник в протеста в Първенец пред БТВ. 

От полицията обаче твърдят, че 56-годишният шофьор има само 2 фиша и никакви други нарушения досега. 

Майката на загиналото дете - Иванка - е със счупен нос. По нейно желание е била освободена от болницата. 

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип. Аз изхвърчах вляво на пътя. Когато станах и погледнах за детето си, видях че е цялото в кръв. Джипът беше отпред, а детето ми отзад. Шофьорът не ми каза нито една дума, нито ни помогна. Искам справедливост, искам доживотен затвор", разказва майката. 

Протестиращите се заканиха, че ще продължат с протестите и ще затварят пътя, който разделя селото на две. Те казват, че шофьорите карат с висока скорост през селото, въпреки че на мястото, където вчера загина Ангелинка има знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч.