Адриан Златков е жертва на същата банда, която преди няколко години отвлече дъщерята на Брендо - Лара. Мисля, че в момента се водят преговори за парите за живота на Адриан и тези преговори най-вероятно ще продължат няколко седмици, каза разследващият журналист Слави Ангелов в предаването "Събуди се" на Нова. 

Главният редактор на 168 часа смята, че семейството на Златков в момента е в най- тежкия период, защото родителите не знаят дали синът им ще бъде върнат, дори ако платят поискания откуп. 

Адриан Златков, син на собственик на автокъщи за луксозни автомобили, изчезна на 30 август. Колата му бе открита на метри от дома му, с отворени врати и с личните му документи в нея. Ден по-късно главният секретар на МВР комисар Младен Маринов каза, че към онзи момент не е поискан откуп и никой не се е свързвал с бащата на момчето, нито с приятелите му. 

Слави Ангелов твърди, че бандата действа повече от 10 години и членовете й са извършили голям брой отвличания и убийства. "Това са същите хора, които убиха Фатик, които отвлякоха сина на бизнесмена Стефко Колев, дъщерята на Брендо" разказва Ангелов. Той смята, че през годините полицията е пропуснала доста възможности да разкрие и документира престъпленията, а в други случаи задържани вече членове на групата са се ползвали с изключителното благоразположение на съда. Убийството на Фатик е останало в графата "неразкрити" , тъй като МВР е изгубило един от основните свидетели - Хрисим Хрисимов, който е бил разстрелян. 

 "За тази група се знаят много неща. Бандата реално се раздели на две. Те освен отвличанията, които извършиха по своя инициатива, извършиха и много убийства. Двама души от тази банда бяха убити през годините, разказа журналистът.

Полицията има много информация за тази група и е време да предприеме ефективни действия. Ако сега този проблем с Адриан не бъде решен, подобни случай ще ескалират", смята той.