"Реакцията ми беше такава, че с всичката си мъка и болка през тези две години съм се борила единствено, за да постигнем промяна в НПК и Конституцията и поискахме доживотна присъда без право на замяна. Ето, че тя е отменена въз основа на това, че той е 21-годишен и в течение на присъдата, която ще лежи, може да се подобри." Това каза пред БНТ Милка Георгиева - бабата на 7-годишната Кристин, която се превърна в жертва на брутално убийство в Сотиря.

"Не смятам, че убийците могат да променят отношението си към това, което са извършили", допълни тя.

Тя се опасява, че той може да лежи 25 - 30 години и да получи помилване. За нея убиецът си остава убиец и затова ще продължава да се бори законът да бъде утвърден за всички останали убийци.

"Над 1 милион подписи бяхме събрали и ще продължим, ако трябва, да направим нова петиция, защото каузата, която съм си поставила за цел, е да получат адекватни присъди", заяви тя.

Тя спомена за други случаи за убийства на деца с неадекватни присъди за извършителите и благодари на служебния министър на правосъдието, че е се срещнал с нея и я е изслушал.

"Получих съдействие, ако остане служебното правителство на власт, ще искаме тежест на доживотната присъда без право на замяна", каза жената.

Милка Георгиева обяви готовност за излизане на протест и призова организацията "Системата ни убива", хората с неравностойно положение и други семейства, пострадали от подобни трагедии, заедно да изразят гражданското си мнение.