Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, иска вкъщи! Издирват ключов свидетел

Съдът го върна обратно в ареста

Пловдив 23.02.2021 21:00 9157 7
Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, иска вкъщи! Издирват ключов свидетел

Издирват ключов свидетел по делото срещу Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков в Кършияка. Срещу аременеца са повдигнати две обвинения – опит за убийство и държане на пистолет и боеприпаси без разрешение, както и увреждане на чужда вещ - автомобил. Става дума за джипа, който бе пробит от куршумите. 

Арменецът Сергей искал главата на простреляния портиер и 30 бона рушветЖертвата познал стрелеца по патешката му походка

Делото, което трябваше да продължи в Окръжен съд, бе отложено. Заседанието, насрочено за 24 февруари, също няма да се състои. В залата днес липсваха двама свидетели. Един от тях е обявен за издирване, като председателят на състава разпореди принудителното му довеждане за следващо заседание.

Вторият свидетел пък е поел курс в чужбина и е депозирал официално писмо до съда за служебната му ангажираност. Арман Каворкян се намира в Нидерландия и ще се прибере в България през месец май.

Освен липсата на двамата свидетели, причина за отлагане на процеса бе и липсата на техническа експертиза, допълнително назначена при предходно заседание.

Междувременно по време на делото днес, защитата на Сергей Харутюнян поиска изменение на мярката му за неотклонение в по-лека.

„Вече сме на финала на процеса, а и приближаваме процесуалните срокове. До момента клиентът ни е показал едно изрядно поведение. От доказателствата може да се заключи, че той няма да се укрие от закона или да извърши друго престъпление. Сергей Харутюнян е семеен, жена му е сама в чужда държава. Тя не работи и няма доходи. Разпитан бе свидетел от Армения, който изцяло потвърди казаното от клиента ни. Той обитава известен адрес на органите на реда. Настояваме за по-лека мярка, дори и за „домашен арест””, каза в съдебна зала адвокат Стефан Левашки.

Прокурор Тодор Павлов бе на коренно различна позиция. Според него към момента няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение в по-лека.

„Съдейки от досието на Сергей Харутюнян, може да се направи изводът, че лицето е с висока обществена опасност. Що се касае до здравословното му състояние – Сергей е здрав и спортуващ човек. По данни на охранителите в затвора, той не излиза от фитнеса”, заяви в залата прокурор Павлов.

В последната си дума Сергей Харутюнян заяви, че обвиненията срещу него са надути умишлено с цел да го пречупят психически.

„Не съм извършил това престъпление и доказателствата също сочат това. Обвиненията не съвпадат с престъпленията”, каза арменецът.

Въпреки думите му обаче, съдът го върна обратно в ареста.

Как се стигна до съдебната сага? 

В началото на април 2018 година Артур и негови сънародници се опитали да влязат пияни в голям нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си буквално пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезли в стълкновение с охранителите. При сблъсъка е била счупена челюстта на Артур. В последствие арменците са отправяли заплахи и предупреждения към управата на клуба и собствениците на охранителната фирма.

Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и затова очевидно арменците преминали към физическа саморазправа.

Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, официално се сдоби с обвинение

 

 

Изпрати новина