Арменецът Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков, се сдоби с обвинителен акт. Срещу него са повдигнати две обвинения – опит за убийство и държане на пистолет и боеприпаси без разрешение.

В началото на април миналата година Артур и негови сънародници се опитали да влязат пияни в голям нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си буквално пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезли в стълкновение с охранителите. При сблъсъка е била счупена челюстта на Артур. В последствие арменците са отправяли заплахи и предупреждения към управата на клуба и собствениците на охранителната фирма.

Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и затова очевидно арменците преминали към физическа саморазправа.

Карастойков бе причакан пред дома си в Кършияка  на 29 юли 2018 г. и прострелян на няколко места. При стрелбата  куршумите пробили задна лява гума и заден ляв калник на паркирания наблизо автомобил „Мерцедес". След това обвиняемият се оттеглил, преоблякъл се и тръгнал с автомобил към Курортен комплекс „Слънчев бряг", където бил задържан. Пострадалият е бил настанен за лечение в болница.

 Ден по късно бяха арестувани арменските граждани Сергей Харутюнян и Артур Осипян.

Впоследствие Артур бе освободен, тъй като не бяха открити преки доказателства, които да го свързват с престъплението. Окръжният съд, обаче прецени, че уликите и доказателствата, които свързват Сергей с местопрестъплението са достатъчни, за  да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Най-тежкото предвидено от закона наказание измежду тези, предвидени за престъпленията, в извършването на които Харутюнян  е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Арменецът, обвинен за покушението в Кършияка - некадърен стрелецПо дрехите, вещите и веждата на Харутюнян са открити следи от барут, идентичен с този по гилзите от стрелбата

Побой, заплахи и рекет за 40 бона преди стрелбата в Кършияка СНИМКИЕдиният от задържаните арменци е освободен срещу подписка