Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на собственика на сайта „Гласът на Стара Загора“, който на 29 май 2018 г. опетни българското знаме недалеч от столичната Съдебна палата. На 2 юни 2018 г. той разпространи клип с гаврата и с други свои непристойни действия в интернет, съобщават от съда.

В деня на публикуването Специализираната прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство.

Със съдействието на органите на МВР извършителят бе задържан в Стара Загора за 24 часа и му бяха повдигнати обвинения за престъпление срещу Републиката и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост, пише novini.bg. Съдът уважи искането на Специализираната прокуратура за задържане заради наличие на опасност да извърши друго престъпление.

Припомняме, Михаил Михайлов от Стара Загора поруга българския трибагреник, като го подпали, а след това се изпика върху негоСкандалното видео се завъртя в YouTube, публикувано от самия г-н Михайлов.

Сцената се развива пред Съдебната палата в София. Мъжът обяснява, че извършва гаврата в знак на протест срещу съда и прокуратурата.

"Днес отидох пред бърлогата на най-големите престъпни групи в България - съдът и продуратурата! Там отидох и запалих националния флаг на България, след което се изпиках върху него!  Д***а и парцал, д***а! Ако българският народ продължи да търпи съдебния фашизъм, то призовавам чужди войски" - е само част от монолога, който води Михаил Михайлов във въпросното видео.