Михаил Михайлов от Стара Загора поруга българския трибагреник, като го подпали, а след това се изпика върху него.

Скандалното видео се завъртя в YouTube, публикувано от самия г-н Михайлов.

Сцената се развива пред Съдебната палата в София. Мъжът обяснява, че извършва гаврата в знак на протест срещу съда и прокуратурата.

" Днес отидох пред бърлогата на най-големите престъпни групи в България - съдът и продуратурата! Там отидох и запалих националния флаг на България, след което се изпиках върху него!  Д***а и парцал, д***а! Ако българският народ продължи да търпи съдебния фашизъм, то призовавам чужди войски" - е само част от монолога, който води Михаил Михайлов във въпросното видео. 

Под публикацията на Михайлов, представящ се като главен редактор на "Гласът на Стара Загора", хора изразяват възмущението си от гнусната му постъпка и споделят, че се надяват той да бъде арестуван и осъден.

Ето и част от коментарите, които потребители написаха под скандалното видео: 

"Поругаването на националния ни символ е престъпление. Надявам се с този клип да бъдеш хванат и наказан! Протестът ти може да е справедлив, но начинът ти за привличане на внимание е тотално дебилен и криминален!"

"За съжаление на мишето ти сърчице и малката ти смешна душичка си го направил това нещо в 05:00 сутринта, когато никой не може да те види освен изстрадалите хорица отиващи на работа."

"Трябва да го вкарат на принудително лечение при най тежко болните пациенти.Там да разбере нищожеството как се осквернява националното знаме.Знамето е символ на държавността и не само на нея .Този лумпен не случайно е избрал и датата 02 юни,когато почитаме тези ,на които сме длъжни,че живеем свободно и се наричаме българи. За жалост ,такива подли същества,като този изрод обругал знамето, също дължат свободата си."

Специализирана прокуратура се самосезира по разпространен клип в социалните мрежи и образува разследване за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Деянието е било извършено на 29 май, а на 2 юни, в деня на публикуването на клипа, прокуратурата се е самосезирала.

Установено е, че сайтът, на който е бил разпространен клипът, е притежаван от лицето, разпространило видеото със собствените му престъпни действия. Той е задържан в Стара Загора за 24 часа и предстои да му бъдат повдигнати две обвинения.