Само за денонощие са били обрани два обекта от веригата аптеки „Марешки“, като и двата са разположени в Пловдив, научи TrafficNews.bg. С новите две взломни кражби, обирите на аптеки в града под тепетата за изминалата седмица стават общо четири. Подозрителните съвпадения не се изчерпват с адреса и собствеността на фармацевтичните магазини, по-забележителното е, че почеркът на престъпления е абсолютно еднотипен.

И от двете аптеки, разбити през последните 24 часа, е открадната една и съща сума пари – точно по 150 лева от металните каси в обектите. Всички престъпления се извършват около полунощ и при никой от случаите няма данни за задигнати лекарства.

При последния удар на крадците, посегателство е извършено първо в аптека на „Пещерско шосе“, в късните часове на 19 декември, а за него сигнализира СОТ системата.

Полицаите, които са посетили местопрестъплението, са установили, че обирът е извършен без да са пробити входната врата и касата, което обстоятелство е крайно съмнително. От касата липсвали 150 лева.

Второто престъпление е станало тази нощ в центъра на града. Аптеката на ул. „Иван Вазов“ е била обрана, като отнети са отново 150 лева от металната каса на обекта. Апашите отново са влезли по каналния път – през вратата, но тук се появява единствената разлика между двете престъпления – входната врата на втория обект е разбита.

И по двата случая се водят досъдебни производства, прокуратурата е сезирана.

Припомняме, че през уикенда една от аптеките „Марешки” в квартал Гагарин също бе обрана, като разследващите са установили липсата на 400 лева от оборота.  В началото на седмицата около полунощ апаши нахлули в аптека "36,6" на улица "Иван Вазов". От там са задигнати близо 200 лева. 

Все още няма задържани за престъпленията, нито информация за предполагаемите извършители. Дали обирите са дело на една и съща престъпна група и защо целта на крадците са само пари, но не и лекарства, ще бъде изяснявано по време на разследването.

Водещата снимка е илюстративна!