Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Ангел А. за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият Ангел до момента е осъждан осем пъти, като е излязъл от затвора през ноември 2016 г. Оттогава не бил ангажиран с постоянно полагане на обществено полезен труд и нямал постоянни доходи.

На 23 май 2017 г. Ангел А. се разхождал в район „Южен“ в Пловдив. Забелязал, че на ул. „Кичево“ в същия район имало паркирана каравана, в която собственикът бил оставил въдици и други приспособления за риболов. Ангел А. изкъртил прозореца и решил да открадне вещите в караваната. Той отнел няколко въдици, риболовни макари, калъфи и други принадлежности, всичко на обща стойност 778 лева.

След това оставил вещите в изоставен микробус, като смятал да търси купувач за тях и да ги продаде. Собственикът уведомил за кражбата органите на МВР. На 13 юни 2017 г. Ангел А. е бил установен и задържан от полицейските служители. Разпитан в хода на разследването, той се е признал за виновен.

Обвиняемият Ангел А. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.