Търсят спешно кръводарители за 17-годишното изнасилено момиче от Цар Калоян. Кръвната й група е А (+). Момичето бе откарано в много тежко състояние в русенска болница. Тя е с ампутирана лява ръка и 30 % изгаряния. Предстоят й още множество операции, съобщава Нова Тв.

Както съобщихме, според Прокуратурата 25-годишен рецидивист е малтретирал жертвата и опитал да я запали. Момичето било откарано в много тежко състояние в русенска болница. След полицейска хайка соченият за извършител е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за конкретната пострадала.

Припомняме, че от прокуратурата разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче.