Адвокатът на Самуил Хаджиев Димитър Марковски е категоричен, че задържането му е недоразумение и полицейският началник трябва да бъде освободен.

„Убеден съм, че става въпрос за някакво абсолютно недоразумение и грешка в Окръжна прокуратура – Пловдив. Как може разумен човек да приеме, че ще се извършва приготовление за кражба на марихуана, в присъствието на областния директор на ОДМВР – Пловдив?  Не мога да си обясня защо прокуратурата не е положила необходимите усилия да бъде разпитан г-н Рогачев. Ще пледираме за това, че Хаджиев трябва да бъде освободен незабавно без никаква мярка за неотклонение”, каза адвокат Димитър Марковски в ефира на Нова телевизия.

Както съобщихме, началникът на Трето районно управление в Пловдив – Самуил Хаджиев бе арестуван по време на акция на 19 май. Днес предстои съдът да разгледа мярката му за неотклонение, като заедно с него пред магистратите ще застане полицай Атанас Качаков и още двама души от криминалния контингент.

Повече за акцията и обвиненията на полицейските служители прочетете тук:

Полицаите Самуил Хаджиев и Атанас Качаков застават пред съда в ПловдивВ Окръжен съд ще бъде разгледана мярката им за неотклонение

Самуил Хаджиев и преторианците му - арести след една година полицейски произволДокъде стига веригата на "престъпниците под пагон"?

Белезници за Качака - едно от остриетата на наказателния отряд на Трето РПУДосието на Качаков е по-подходящо за ултрас, отколкото за полицейски служител