Адвокат от Варна е глобен със 100 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство, защото се скарал с 3-годишно момченце на плажа, блъснал го и след това обиждал полицаи. Това съобщиха от прокуратурата. Скандалът станал на 13 август следобед на плажа в кв. "Аспарухово". Според прокуратурата между адвоката К.К. и детето възникнал конфликт. Не е ясно какви са причините. 

"По думите на свидетели мъжът отправял обидни думи към детето, бутнал го и го съборил на пясъка, а детето се разплакало. Действията на адвоката била забелязани от бащата на момченцето, който по това време бил в морето. Мъжът излязъл от водата, взел плажен чадър и подгонил с него виновника", пише в съобщението на прокуратурата.

След това семейството на детето извикало полиция. Адвокатът бил отведен във варненското 4-то РПУ. Там обаче продължил да буйства и да обижда полицаите. "Заради поведението се наложило адвокатът да остане за определено време в Районното полицейско управление и срещу него била образувана преписка по Указа за борба с дребното хулиганство. След преценка на прокурор от Районната прокуратура във Варна тя била внесена за разглеждане по реда на Указа за борба с дребното хулиганство във Варненския районен съд", съобщават от прокуратурата, цитирани от в. Сега. Решението за налагане на глоба не е окончателно и може да се обжалва. 

Снимка: Илюстративна на плаж "Аспарухово", Варна