24-годишният Венелин Трампов е убиецът на Георги Гривнев, който бе намерен удушен и затрупан с храсти в гората край Смолян.

Трампов го удушил на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа на Гривнев. Убийството е станало на 28 март по тъмно, след като Георги Гривнев същия ден е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян.

Венелин използвал за помагач, за пренасянето на трупа до разклона край Турян - Марин Терзийски от Раковски, с който закарали с автомобил трупа и го затрупали. Терзийски е също на 24 години.

Двамата са признали вината си на разпити днес, заяви на брифинг по случая окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели. Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Имали са близки отношения, посочи Деянов.

Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, уточни шефът на смолянското РУ Костадин Бундов.

Венелин е излежавал присъда до 8 март т.г. за грабеж. 20 дни е бил на свобода, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие.

Младият мъж е стар познайник на полицията, има 13 присъди, в ъндърграунд средите бил известен с прякора Бански.

Към момента от експертизата е ясно, че 41-годишният Гривнев е умрял от задушаване. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Убитият Георги Гривнев. Снимка: Facebook

Удушен, затрупан с клони… Бивш затворник затрил Георги Гривнев край СмолянСмолянчанинът, който напуснал затвора на 28-ми март, е умрял от задушаване

Удушеният край Смолян Георги бил прочут квартирeн апаш с 16 присъдиРоден е в Пловдив, но е осиновен в родопския град, при последния удар обрал 13 къщи

Мистерията се разплете: Удушеният край Смолян – бивш затворникТрупът на 41-годишния Георги Гривнев бил старателно затрупан с клони