Прочут квартирен апаш се оказа 41-годишният Георги Тодоров Гривнев, чийто труп със следи от удушване беше намерен в гората край Смолян. Мъжът е стар познайник на полицията, прокуратурата и съда. Последната му присъда е 4 години за кражби от къщи в смолянски села. Излязъл е от затвора на 28 март. Най-вероятно и тогава е убит.

Гривнев е роден в Пловдив, но е осиновен от смолянчани.  Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. След смъртта им той продал семейната къща и профукал парите. Георги живеел в смолянския квартал Райково, а в криминалните среди бил известен с прякора Бански, съобщава otzvuk.bg.

Първите му апашки набези са били още, когато е бил на 16 години.  През 2010 г. е осъден да излежи три години и пет месеца  заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян. Малко след като излязъл от затвора се сдушил с друг познайник на полицията: 50-годишният Митко Ковачев от Виево.

През 2015 г. двамата хвърлят в паника жителите на няколко смолянски села. Правят 3 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други села. Когато полицаите хванали тандема апаши, се наложило два микробуса да превозят цялата плячка на крадците от Пловдив към Смолян. През юни същата година Гривнев и Ковачев са задържани, а по-късно и осъдени.

Първоначално Районният съд постановява двамата да излежат по 6 години в затвора. Окръжният съд обаче намалява наказанията им на 4 години. По това време Георги вече има зад гърба си 16 присъди.

Припомняме, че затрупаният с клони труп на Гривнев беше намерен на 15 април  в местността Пещерско бърце, до разклона за селата Пещера и Турен.

Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112. 

Мистерията се разплете: Удушеният край Смолян – бивш затворникТрупът на 41-годишния Георги Гривнев бил старателно затрупан с клони

При аутопсията в болницата в Смолян е установено, че смъртта на мъжа е настъпила в резултат на асфиксия/задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Образувано е досъдебното производство, полицията издирва извършителя на убийството, съобщиха от Апелативна прокуратура- Пловдив.

Една от версиите: Намереният труп край Смолян е на бивш затворникВсе още не е ясна и причината за смъртта