Задържан е мъж за убийството на 41-годишния Георги Гривнев, открит полуразложен в гориста местност край Смолян. Задържаният също е бивш затворник, съобщи "24 часа".

Припомняме ви, че тялото на Гривнев беше открито понеделник в местността "Пещерско бърце", край село Турян, наядено от животни и затрупано с клони.

Смолянчанинът, който напуснал затвора на 28-ми март, е умрял от задушаване, доказа експертизата на тялото му. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Прочут квартирен апаш се оказа убитият 41-годишен Гривнев. Мъжът е стар познайник на полицията, прокуратурата и съда. Последната му присъда е 4 години за кражби от къщи в смолянски села.

Георги е роден в Пловдив, но е осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. След смъртта им той продал семейната къща и профукал парите. Георги живеел в смолянския квартал Райково, а в криминалните среди бил известен с прякора Бански.

Първите му апашки набези са били още, когато е бил на 16 години. През 2010 г. е осъден да излежи три години и пет месеца заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян. Малко след като излязъл от затвора се сдушил с друг познайник на полицията: 50-годишният Митко Ковачев от Виево.

През 2015 г. двамата хвърлят в паника жителите на няколко смолянски села. Правят 3 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други села. Когато полицаите хванали тандема апаши, се наложило два микробуса да превозят цялата плячка на крадците от Пловдив към Смолян. През юни същата година Гривнев и Ковачев са задържани, а по-късно и осъдени.

Първоначално Районният съд постановява двамата да излежат по 6 години в затвора. Окръжният съд обаче намалява наказанията им на 4 години. По това време Георги вече има зад гърба си 16 присъди.

Очаква се днес прокуратурата и полицията в Смолян да дадат подробности за извършителя на убийството му.

Удушеният край Смолян Георги бил прочут квартирeн апаш с 16 присъдиРоден е в Пловдив, но е осиновен в родопския град, при последния удар обрал 13 къщи

Мистерията се разплете: Удушеният край Смолян – бивш затворникТрупът на 41-годишния Георги Гривнев бил старателно затрупан с клони

Една от версиите: Намереният труп край Смолян е на бивш затворникВсе още не е ясна и причината за смъртта