23-годишен е тритият задържан за фалшиви сигнали за бомби срещу училища в Пловдив. Мъжът е бил провлечен от Районната прокуратура като обвиняем.

Според прокуратурата е установено, че на 30 март Б.Т. от улична телефонна кабина е подал фалшив сигнал на 112 за поставено взривно устройство – бомба в ПГТСТ „Гоце Делчев“. Незабавно е бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  Учениците, учителите и персоналът в училището са били евакуирани. При извършената проверка взривно устройство в сградата не е било открито.

Обвиняемият Б.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават, съобщават от държавното обвинение. 

Още двама непълнолетни са задържани в Пловдив за бомбените заплахи срещу училищаТе могат да получат до 5 години затвор и глоба от 5000 до 15 000лв.

Както съобщихме, Прокуратурата в Пловдив е поела случая на още две деца – момчета на 15 г., ученици в 9 клас в училище в града. На 27-и и на 31 март децата са изпратили писма по електронната поща до официалните мейли на ГДБОП., София, както и до две медии – информационен сайт и телевизия.

В тези съобщения те написали, че в различни училища в Пловдив и в други градове на страната предстои да бъдат поставени взривни устройства. Писмата са изпратени от електронна поща, регистрирана при доставчик на електронни съобщителни услуги  извън територията на България.  

Към момента се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив. Не е установена връзка между двата случая. 

Бащата на задържания за бомбени заплахи в Пловдив нямал представа какво върши сина муНяма да му се карам, защото още е дете, каза родителят на 16-годишното момче