Бащата на задържания 15-годишен младеж на ул. "Калина" в Пловдив не е подозирал за фалшивите сигнали за бомба, които е изпращал сина му до различни институции и училища в града.

“Дойде полицията, провери му лаптопа и го задържа за 24 часа. Няма да му се карам, защото още е дете. Ще поговоря с него, че това не е редно”, разказа бащата Хамид Шихаб. Семейството, което е от арабски произход, живее на метри от 6 РУ в Пловдив. Родителят чакаше за информация пред сградата на районното с адвоката на семейството.

Изведоха 16-годишното момче от дома му Столипиново, заподозряно за бомбената кибератака над училищаТой е отведен за разпит

Трима общо са задържаните младежи за подаване на фалшиви бомбени заплахи. Те са изпратили множество имейли до различни институции и учебни заведения. Единият е пълнолетен, а другите двама са непълнолетни лица на 15 години.

Домът на единия беше щателно претърсен и бяха иззети доказателства, които го уличават като автор на сигналите. Заплахите за взривни устройства са изпращани от приложение. Младежът е един от заподозрените, които са го използвали. Той и съучастниците му могат да получат до 5 години затвор и глоба до 15 хиляди лева.

Още двама непълнолетни са задържани в Пловдив за бомбените заплахи срещу училищаТе могат да получат до 5 години затвор и глоба от 5000 до 15 000лв.

Към днешния ден има образувани над 120 досъдебни производства за купуване на гласове, а сигналите са над 1000. От МВР обещават нормално протичане на изборния ден.