Арестуваха 18-годишен пловдивчанин, обрал две жени в града. Първата кражба била извършена на 22 октомври. 71-годишна пенсионерка разказала на полицаите, че към 20 часа, на бул. “Цариградско шосе” непознат издърпал насила дамската й чанта с лични документи и вещи, мобилен телефон и 17 лева.

Седмица по-късно на входа на голяма търговска верига на бул. “Санкт Петербург” по идентичен начин  била ограбена 56-годишна жена, този път крадецът и отмъкнал мобилният телефон. След разследване бил хванат и апашът - 18-годишен пловдивчанин, криминално проявен и осъждан за грабежи. Намерени и иззети са част от откраднатите от него вещи.

Междувременно полицаите в Трилистник хванаха друг крадец. В неделя 34-годишен жител на селото се оплакал в полицията, че около 21 часа предната вечер му бил нанесен побой на улица в селото и отнет портфейл с лични документи, дребна парична сума и златна халка.

При разследването станало ясно, че мъжът е бил  ограбен от негов 19-годишен съсед и 17-годишен пловдивчанин. Двете момчета са били задържани за едно денонощие в районното управление. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, мярката за неотклонение на 19-годишния е удължена до 72 часа.