13-годишен младеж е бил пребит в Пазарджик, а насилникът се е опитал да се самоубие. Служители от РУ-Пазарджик под надзора на Районната прокуратура разследват случая.

Побоят е извършен вчера следобед на детска площадка. На място е изпратен полицейски екип, като се оказало, че 30-годишен пазарджиклия е влязъл в пререкание с 13-годишен тийнейджър, а след това му нанесъл удари в областта на главата. След побоя нападателят напуснал района на площадката и се прибрал в жилището си. Детето било транспортирано от родителите си за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където състоянието му се влошило и било настанено в интензивно отделение.

Благодарение на лекарската намеса към момента състоянието на момчето е стабилно. Извършителят на побоя е направил опит за самоубийство в жилището си, като се е намушкал с нож в областта на корема и шията. Той също е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик. По случая работят екипи на полицейското управление в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.