Ботев загуби Битката за Пловдив, след като бе обърнат от Локомотив Пловдив на Лаута, в интересен мач с голови положения и добър футбол. Обичайно тези загуби винаги са болезнени, и са повод феновете на единия отбор да се чувстват като господарите на Пловдив, поне до следващия мач.

Вчера обаче имаше два победителя. Да, за някои може и да звучи странно. За други като оправдание и изтъкване на „моралния победител” и всички други закачки, които ги има между лагерите на два отбора, които са местни съперници.

Но в действителност в загубата на Ботев имаше положителни неща, които не трябва да се пренебрегват. Треньорът Николай Костов изтъкна, че футболистите трябва да бъдат аплодирани, и в действителност те ги получиха от 500-те бултраси, които подкрепяха отбора.

Позитивите си имат и точни имена това са: Мартин Димитров, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Наско Милев, Лазар Марин, Кристиян Димитров и Милко Георгиев.  Или точно половината от футболистите, които взеха участие в пловдивското дерби от Ботев бяха юноши на тима и то доста голобради.  Не бива да забравяме и Тодор Неделев, който е собственост на немския Майнц.

Не всички от изброените се представиха на ниво, дори за двата гола може да се търси вина и във вратаря-дебютант на Ботев.  Мартин Димитров обаче заслужава аплодисменти, както и всички останали момчета, които се хвърлиха в битка и то срещу доста по-опитни от тях футболисти, които дори са участвали в европейски клубни турнири и имат стотици мачове зад гърба си.

Това е пътят, който трябва да следва Ботев, това е и пътят, който искат феновете на тима. Защото много по-добре е тези млади момчета да се обиграват в останалите мачове, отколкото да се търси по-предно класиране, в първенство без интрига.

Защото освен изброените момчета своят шанс чакат и Симеон Симеонов, Емил Камберов, Борис Титюков, Радослав Апостолов и други юноши на тима, чиято мечта е да играят в родния си клуб.

Бъдещето на Ботев изглежда светло. Мечтата на феновете обаче минава и през това да гледат тези момчета на Колежа. Кога ще се случи това, едва ли някой ще се наеме да каже, може само да се надяваме да се надяваме това да е скоро.

Благовест Андонов, TNS.bg

Снимка: Спортал