Гняв, възмущение, тъга, ярост, срам... Това са чувствата, които прозират от десетките коментари на потребители в социалните мрежи във връзка с големия пожар, при който бяха изпепелени четири от пловдивските тютюневи складове. Предлагаме ви една малка част от тях, обобщаваща това, което чувстват хората след снощния огнен кошмар в центъра на Пловдив.

Мариана Чолакова - Надявам се, че разследващите институции професионално, коректно, задълбочено, отговорно и много бързо ще открият кой стои зад трагедията с тютюневите складове. Историческият часовник във всеки човек, на когото сърцето му бие с Пловдив, отброява времето за намирането на виновните. Виновните, чиито имена искаме да знаем, лицата им, които искаме да видим. Какво ли велико нещо ще ни съобщят като мотив и обяснение? Как ще върнат назад часовникът?

Светла Иванова - Имало едно време една тиха улица, застлана с гълъбовосиви павета, над която се усмихвали разноцветни фасади с високи прозорци и се носел аромат на пресен тютюн, а есенно време пъстри листа застилали тротоарите й. Имало едно време една България... Но после останали само пепелища...

Ивелина Димитрова - УЖАСЯВАЩО И КОШМАРНО. Аз живея там, беше страшно... нямам думи... добре че къщите, моята и на другите граждани, не пострадаха. Беше потресаващо!

Георги Аджов - Няма нищо красиво в това да бъде заличен един от символите на града! Няма нищо красиво в това да бъде извършено едно престъпление срещу историята и културата на държавата ни, а господин премиера ни да го няма никакъв там. Виж, ако го откривахме, щеше да е подострил ножичката и щеше да обяснява как ТОЙ самият е давал пари за построяването, как едва ли не той САМ е построил сградата и САМ я е отворил! Мутренски изпълнения за мутренска държава като нашата без никакъв шанс за добро бъдеще - за съжаление!

Асен Хаджиев - Кмете, кмете, разказа играта на града, сега какво да очакваме - да бутнеш училищата и детските градини ли?

Магдалена Малеева - "Европейска столица на културата 2019... мутрите се разправят по мутренски, а правителство, институции и т.н. стоят отстрани и се наслаждават!", написа тенисистката.

Тодор Гачев - Напълно случайно е, глобалното затопляне е причината за пожара.

Асен Асенов - "Самозапалилият" се склад в Пловдив е най-ярката метафора за това, че България днес гори, а ние се държим сяка
ш това е кадър от красив игрален филм, получил номинация за Оскар в категорията "специални ефекти". "Срам ме е, чувствам тъга, безсилие и гняв", е коментарът на директора на фондация "ЕДНО".

Георги Димитров е написал по повод статията за големия българин Димитър Кудоглу, дарил два от изгорелите снощи склада - Тези които ограбват, не понасят дарители. Алчноста няма граници.

Манол Пейков - "Най-красивият склад. Запален, по всяка вероятност - умишлено. Неподдържан е от години, навярно повече от десетилетие. В държава с по-сериозно отношение към старините на собственика щяха да бъдат наложени драконовски глоби, навярно дори биха му отнели собствеността. В Тютюневия град има десетки сгради в подобно състояние, включително поне десетина склада с умишлено съборени покриви, които мълчаливо очакват съдбата си. Ако общината продължава да се мае, до няколко години това безценно наследство ще бъде безвъзвратно изгубено", написа пловдивският издател.

Иван Якимов - умишлен пожар с протекция от високо място.


Още новини ТУК

TrafficNews.bg