Уволнен шеф на дирекция в културното министерство беше заподозрян като автор на тайния запис, довел до скандала с ремонта на Ларгото в столицата.  Ангел Ангелов беше  споменат от културния министър Боил Банов в като "проектаджия", който го е изнудвал от 4 години.

Според Банов именно Ангелов е направил записа, който беше огласен от депутатката от БСП Елена Йончева като драстичен пример за корупция. Това се случва през 2016 г., когато Банов е зам.-министър, а Вежди Рашидов е министър на културата.

Самият Рашидов днес обясни, че лично е уволнил Ангелов, защото бил недоволен от работата му.

"Започнах да получавам сигнали, че има нередности по търговете за някои програми, нарвежката например. Аз не можех да позволя да се хвърля каквото и да е петно върху министерството, където работят честни и достойни хора, и го уволних", обясни Рашидов.

Той уведомил и вицепремиера Томислав Дончев за случая.

В момента Ангелов работи в Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ към просветното министерство. Очаква се той да бъде привикан от прокуратурата да даде показания по започналото разследване по сигнала на Йончева, че Банов се е опитвал да спести 700 000 лева неустойка на сдружението "Антична Сердика", което прави ремонта на Ларгото.