Една от най-харизматичните и авторитетни личности в света на уискито ще бъде специален гост по време на първото по рода си OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA.

Джим Мъри е единственият към момента професионален уиски журналист и критик, уиски гуру, чиито присъди могат да изстрелят едно уиски на върха или то просто да бъде забравено

Авторът на поредицата на Jim Murray's Whisky Bible пристига за първи път в България по време на OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA. На 10 ноември Мъри ще проведе и две специални събития, а   местата са ограничени.  Едното е от тях е лекция за уиски индустрията, както и тайни в аванс от новата му книга Jim Murray's Whisky Bible 2019.   По време на другото събитие той ще опита „на сляпо” с гостите пет уискита от специалната му селекция.

На фестивала ще се лее уиски за над 500 000 лева.  В дните от 9 до 11 ноември ще се  състои първото специализирано регионално уиски шоу OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA. То ще предостави достъп до над 200 стари и редки, колекционерски бутилки уиски, които ще могат да се опитват срещу определена сума за  всяко едно от тях.

На щандовете ще бъдат налични специално отлежали лейбъли - между 30 и 50-годишни дестилати.  Сред редките видове са и бутилирани преди повече от 40 години.

Уискитата идват директно от държавите с най-дълги традиции в производството на любимата на милион напитка -  Шотландия, Ирландия и  САЩ, както и страната, правеща фурор в последните години в производството на уиски -  Япония.

 Ценителите на напитката ще могат да опитат изключителни неща, като стойността на всички отворени бутилки ще надхвърли 500 000 лева!

OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 се провежда в хотел  „Империал” и стартира на 9 ноември, петък в 17 часа.

Уиски за половин милион лева ще се лее в ПловдивЕдни от най-редките и скъпи уискита идват под тепетата на първия по рода си фест