Тежките ремонти са на приключване, а последните големи булеварди ще ги отворим до края на годината. Вижте,  новите булеварди – „Руски”, „6 септември”, „Васил Априлов” и другите вече поемат трафика, нещата започват да стават в нормални рамки. Работихме по страшно много улици, но тази година бяха последните с големи ремонти”,каза кметът Иван Тотев. Той допълни, че се надява до края на годината да се завърши подлезът на „Гладстон” и „Цар Борис III Обединител”.

Градоначалникът обясни,че следват по-малки ремонти, които няма да се отразят толкова на движението. Дейностите по Асеновградско шосе приключиха, а по Брезовско шосе има още малко работа.

Другите обекти, по които ще се работи през следващите месеци са бул. „Свобода” от „Перущица” до „Васил Априлов”, като там ще се направи нова велоалея и осветление, наред с пътната част.

В „Тракия” и „Южен” също ще кипят ремонти. Две важни връзки между основните улици „Съединение” и „Освобождение” ще бъдат ремонтирани.  Внимание ще бъде обърнато и на Асеновградско шосе и бул. „Менделеев”.

В Кючука ще се работи по части от „Димитър Талев”, „Македония” и „Никола Вапцаров”.

За първи път бяха заделени и 1 млн. лева само за улици в Коматево. Първата преобразена улица там ще бъде „Лозарска”. Там реконструкцията ще е за нов път, тротоари и осветление.