Преди известно време зададохме съвсем нериторичния въпрос: СПИ ЛИ ПЛОВДИВСКОТО ФБР? ИЛИ Е СЛЯПО И ГЛУХО? И пак съвсем сериозно направихме извода: Ако общинските инспектори и пловдивската полиция не са в състояние да се справят с проблема "запалени гуми в Пловдив", е време да се търсят други методи и други хора, които да ги приложат. 

Е, очевидно е, че нериторичният ни въпрос въобще не е стигнал до ушите на Общинския инспекторат, защото отвратителната воня, задушливият гъст черен дим, отровеният въздух, възмутените пловдивчани, гасящите пожарникари... всичко това се разигра и днес в Столипиново! И ще продължи да се разиграва - и утре, и вдругиден, и всеки ден. 

Ще се разиграва дотогава, докато местните, виждайки как един гумаджия демонстративно бяга, когато вижда пожарникарите, не се обадят на 112. С името на въпросния гумаджия. С подозренията си.

Ще се разиграва дотогава, докато дошлите да спасяват положението огнеборци не изказват безумното твърдение, че пожарът "най-вероятно е случаен, може би от незагасена цигара"...

Ще се разиграва дотогава, докато тези, които твърдят, че подпалвачите са предимно деца и наркомани, не хванат за ушите въпросните деца и наркомани и не ги заведат в най-близкото РУ на МВР.

Ще се разиграва дотогава, докато смешните и жалки обяснения на полицаи и инспектори от рода на: "Ние отиваме на сигнал, но те палят и бягат", издаващи и безсилие, и нежелание да се пресече престъпна практика, не бъдат веднъж завинаги забравени.

Ще се разиграва дотогава, докато поне един пироман престъпник не бъде хванат, арестуван, осъден и наказан! 

Дали ще спре да се разиграва?...

Жители на “Крайречна“: Улицата стана гумаджийница, през ден има пожар ВИДЕО и СНИМКИСпоред местните пожарите не са случайни