Над 200 гуми изгоряха днес на улица "Крайречна". Огнеборци се бориха с пламъците над половин час, но гъстият дим и неприятната миризма се носеха над квартала доста по-дълго. Запалените гуми бяха струпани непосредствено до коритото на река Марица, а бързата намеса на огнеборците предотврати разпростиране на пламъците. 

Местни жители споделиха пред репортер на Trafficnews.bg, че са подложени на перманентно обгазяване, а пожари стават постоянно. Хората постоянно стоварвали старите си гуми на улицата, в района на една от гумаджийниците в квартала, която се намира непосредствено до огнището. 

"Осъмваме в море от гуми, захвърлени пред гаражите ни, около реката! Всеки оставя тук непотребните си вещи, а никой не взима мерки. Оставени сме да живеем като в джунгла," възмущава се местен жител. Пред собствения му гараж тази нощ са били стоварени поне 4 гуми, които той лично изхвърля в кофата за отпадъци. Според него собственикът на гумаджийницата е демонстрирал съмнително поведение след пожара. 

"Чу сирените на пожарните, заключи, качи се на колата и избяга", разказват жители на улицата. Те обаче се съмняват мъжът да стои зад пожара. По думите им, палежите се извършват най-вече от деца или наркомани. 

При потушаване на огъня не са открити следи от запалителна течност. Засега няма потвърждение дали ще бъде започната проверка с цел установяване на причините за пожара.

Междувременно улица "Крайречна" продължава да придобива вид на бунище. Местните не се и съмняват, че още утре поредна порция гуми ще залеят пространствата пред гаражите им. И така, до следващия пожар...

Вижте кадри от потушаването на огъня във видеото на TrafficTV: