7 общински съветници и зам.-кметът Георги Титюков ще си разделят 80 000 лева за една година за участие в комисия, която трябва да одобрява проекти по програма „Пловдив на младите”.

 Според правилника на местния парламент в тази комисия всеки член ще получава по две минимални работни заплати месечно за участието си в нея. Така за 1-2 заседания месечно, което продължава около час, пловдивските управленци ще си набавят по 840 лева! Трудът им със сигурност е един от най- скъпоплатените в страната на база заплащане на час като дори народните представители може да им завиждат.

От ВМРО внесоха в местния парламент искане за намаляване на хонорарите, които ще получат седмината, но не получиха подкрепата на мнозинството.  Едва 17 съветници подкрепиха предложението, а от ГЕРБ се въздържаха.

 „Смятаме, че е неморално и неправилно за 1 заседание съветниците да получават толкова голямо възнаграждение, още повече, че това е част от техните задължения”, заяви Александър Сиди от ВМРО.

В комисията бяха намърдани Пенчо Малинов, Ясен Михайлов, Емил Русинов  от ГЕРБ, Теодора Халачева от БСП, Евелин Парасков от Съюз за Пловдив,  Едуард Сарафян от Кауза Пловдив и Ангел Ангелов от „Коалиция Здравко Димитров”, последният обаче се отказа от хонорара си.

Така парадоксът е, че 80 000 лева от бюджетът на програмата ще отидат за хонорари, а 70 000 за проекти.

Още новини ТУК

TNS.bg