Пловдивчанин спаси от зла участ кучето Арес. Костадин Георгиев е основател на Фейсбук групата „Осинови ме“, която цели да помогне на изоставени и пострадали животни. Самият той отглежда 42 котета и храни още три пъти по толкова. Мъжът е военен в българската армия от 12 години и твърди, че всяка стотинка от заплатата си е дарил за храна и медицинска помощ на нуждаещи се животни. Сумата възлизала на над 120 000 лева, а през последната година само за лечение на болните дарил около 15 000. 

Костадин се похвали за щастливата развръзка на Арес във Фейсбук профила си. След получен сигнал, че кучето, настанено в приют в Стара Загора, ще бъде пуснато за „настървяване на бойни кучета“, мъжът поема присърце съдбата на животинчето и търси всякакви възможности да го избави от палачите. Междувременно той трябва да изпълни 24-часов наряд, но търси опции за експресни действия, целящи да предотвратят екзекуцията. 

Подкрепящи каузата веднага се активизират и използват мрежата си от контакти, за да се стигне до решение. Иван Димитров е мъжът, който отива лично да вземе кучето от изолатора и го кръщава Арес. След като добрата вест за животинката на свобода е факт, с участта на кучето се заема Георги Биков. Той от своя страна намира дом на кучето при приятели в неговото село и го транспортира до новия му дом.

Така, чрез навременни колективни действия, Арес не само е спасен от сигурна смърт, а в момента тича волно сред природата, радвайки се на слънце и трева. Новите стопани вече са му изградили къщичка в градината си и го обгрижват. Весело вдигнатата опашка на Арес, която посреща семейството, е най-голямата награда. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg