Третата предизборна кампания до преди броени дни вървеше изключително вяло, като изключим може би няколко телевизионни участия на Луна и включванията от паралелните вселени на екзотичните кандидати за президенти, вицепрезиденти и депутати, които благодарение на промените в Изборния закон се сдобиха с безплатно телевизионно време. На практика служебното правителство, в частност вътрешният министър Бойко Рашков и министърът на регионалното развитие Виолета Комитова, изнесоха кампанията на гърба си, като громяха предишните управляващи.

Мнозина вероятно са решили, че партиите са изчерпали „боеприпасите” в предишните кампании, но през последните дни стана ясно, че очевидно са пазили патроните за последните дни.  В началото на седмицата до медиите бе изпратен сигнал , в който бе описана сложна схема за овладяване на държавния апарат, зад която, според подателя на писмото, стоят членове на пловдивската масонска ложа „Слънце – Ориент”.  В нея членуват както бизнесмени, така и множество политици. В  списъците с членовете на ложата фигурират както името на президента Румен Радев, така и неговите съветници – пловдивчаните Пламен Узунов и Николай Копринков. „Зидари” от същата ложа били също  областният управител Ангел Стоев, министърът на правосъдието Иван Демерджиев, зам. министърът на вътрешните Емил Ганчев, зам. директор на Главна дирекция „Национална полиция” Атанас Илков, новият началник на отдел „Компютърни престъпления” в ГДБОП Никола Симов , директорът на ОД МВР Димитър Балев.

Основател на въпросната ложа е бизнесменът Георги Гергов , който оглавяваше пловдивската организация на БСП и неколкократно е бил кандидат за кмет на Пловдив. Друг виден член на ложата, според подателят на сигнала, е Сотир Цацаров -  бивш главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КП КОНПИ/.

Назначение на същият приятелски кръг е и новият главен секретар на МВР Петър Тодоров,същия получава ежедневен инструктаж за действията си в МВР от Пламен Узунов, се твърди в сигнала.

Неговият автор е категоричен, че подобна обвързаност поставя под въпрос както решенията, така и действията на гореизброените господа,както и целите,които преследват.  Никой от тях официално не е декларирал членството си в масонската ложа. Авторът поставя резонните въпроси - след като всички тези държавни служители държат членството си в тайна, чии интереси обслужват – тези на обществото или нечии други.  И дали при тези зависимости евентуалните нарушения на някой „зидар” няма да бъдат прикривани от неговите „братя”? 

Въпросният сигнал бе неглижиран от повечето медии, въпреки, че бе илюстриран със снимки от посвещаването на президентския съветник Пламен Узунов.

За сметка на това обаче следващия компромат – втора серия на сагата с шкафчето в спалнята на Бойко Борисов – получи широко отразяване. Нова серия компроматни снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в държавната резиденция "Бояна" бяха изпратени до няколко медии четири дни преди изборите. В снимките отново се виждат пачки с банкноти от по 500 евро, злато, пистолет, както и спящият Борисов. "Чакахме повече от година, за да видим дали някой в прокуратурата ще провери как и защо български министър-председател организира грабежи във всички икономически сектори, оргии в правителствена резиденция, крие в спалнята си пачки и злато (заграбени и от строежа на магистралите) и спи с пистолет до главата - нулевият резултат е известен на всички”, пише анонимният подател.

И двата сигнала са изпратени до прокуратурата и ДАНС, но дали ще станат причина за разследване едва ли ще разберем преди вота. 

До края на кампанията остават два дни и може би политическите противници ще извадят последните  последните резерви от чекмеджетата с компромати. А как това ще се отрази на избора на гражданите , ще разберем в неделя.