Две-три седмици ще са необходими на „Щрабаг” да довършат абсолютно всички дейности по булевард „Руски” и „6 септември”, заяви кметът Иван Тотев. Въпреки анонсираният срок от 18 юли, строителите имат да довършват различни елементи от булеварда като тротоари, велоалеи, както и да се постави маркировката. По същия начин стоят нещата и с булевард „6 септември”. Въпреки довършителните дейности, движението и по двата булеварда е пуснато. Кметът обяви, че няма да има официално рязане на ленти след като строителите завършат.

Общината е готова да затвори още сега подлеза на „Гладстон”, но ще изчакат фирмата изпълнител, която да си направи линейния график. Очаква се първо ще се затвори едното платно на улицата, а движението ще се извършва по другото.

По същия начин ще бъде и по булевард „Цар Борис III Обединител”, който също ще бъде частично затворен по време на ремонта.  След това обаче ще се пристъпи към цялостно затваряне от „Света Петка” до улица „Преслав”, като ремонтът, който е изключително тежък, ще продължи до края на годината.

Заради затварянето на „Гладстон” ще се отвори за движение улица „Света гора”, която ще е естествена връзка между Света Петка и Тунела. Поради тази причина ще се направи и нова организация на движението. Очаква се улица „Иван Перпелиев“ да стане еднопосочна с движение към „Митрополит Панарет”.

Спират колите по три пловдивски булеварда през лятото, чертаят алтернативни маршрути ВИДЕОСлед „Марица – Юг”, затварят „Гладстон” и част от „Цар Борис III Обединител”