Поводът да се нареди проверка на кортежите на мутрите беше скандален и арогантен бой. През февруари тази година на Околовръстното шосе в София трима от мутрите на Ивайло Борисов - Ториното пребиха семейство, защото не им се подчинили на агресивното шофиране. Цяла България настръхна от поредния побой на пътя, от наглостта на мутрите, извадили бухалки от багажниците си и пребили невинен човек.

Пет месеца по-късно ни съобщават, че българската полиция “не е открила нито един случай на гардове, които блокират улици, за да осигурят придвижването на боса си”. Отгоре на всичко става ясно от въпросните проверки, че разследвани и осъдени ползват оръжие и боеприпаси, а в МВР няма регистър на разрешителните и на практика не се осъществява ефективен контрол, пише 24 часа. 

Явно в МВР имат спешна необходимост от специални съоръжения, за да открият очевидното - че има кортежи на “босове” и че мутрите си разиграват коня пред очите ни. При това могат да си размахват оръжието както си искат, защото никой не ги контролира. И това ако не е скандално, какво друго. Да се учудваме ли тогава, че раздават “справедливост” чрез бой с бухалки на пътя.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg