Мегакомплекс на 30 декара ще бъде построен в непосредствена близост до „Акваленд” в „Тракия”, научи TrafficNews.bg.  От фирмата инвеститор „Радио С.О.С.” потвърдиха пред наш репортер за започващия мащабен строеж.   На огромната площ ще се строи поетапно, като първият завършен обект ще е жилищна сграда с нова за „Тракия” визия. Първият етап ще е комплекс с четири секции, които ще са готови до края на годината.

Инвеститорите разкриха, че те не са твърдо фиксирани в последващите етапи и според пазарната конюнктура изпълнението на проекта може да бъде изменен.

Парцелът от 32 декара край „Акваленд” през годините смени няколко собственика, след като през 2007 година той бе даден на бизнесмените Димитър Бекриев и Марио Апостолов от Община Пловдив.  Те го купиха на търг за малко над 3 милиона лева с обещанието, че ще построят невиждан за Пловдив проект – мол, жилищни и административни сгради, заведения и дори безплатна детска градина за пловдивчани.

Фирмата „Регнис”, която доби апетитния имот обаче фалира, както и нейният собственик Димитър Бекриев. В края на 2011 година имотът бе пуснат на търг от ЧСИ и бе взет от банка за близо 5,7 милиона лева.  Банката всъщност замени дълг срещу собствеността на парцела, тъй като бе взискател по изпълнителното дело на фирмата на Бекриев.

Последният собственик на бившия общински имот е фирма близка до самия собственик на „Акваленд” Ангел Куков, който скоро ще стартира строителството там, а първият жилищен комплекс ще носи името "Олимпия".

Още новини ТУК 

TrafficNews.bg