Новият сезон на "Ергенът" отново провокира обществото и постави въпроса дамите, които се борят за сърцето на Александър представителна извадка ли са, моделите, които ни представя риалитито променят ли ценностната система на по-младите зрители и доколко претенциите, които проявяват участничките имат някаква реална база. 

По темата, веднага след старта на шоуто, разсъждава пловдивският ЧСИ Мариана Обретенова. С нейно съгласие публикуваме силният й пост:

Простотията е като магнит,забелязали ли сте?

Стоиш,гледаш,цъкаш, бършиш очилата, настройваш си чакрите за предаването и, и не вярваш на ушите си,очите си,на възприемчивостта си,на преценката си,на акъла си...,на телевизора си.

А, БЕ, блъска те в третото око и те матира.

Не можеш да се откъснеш.

Дори и физически да прекратиш съприкосновението,то големият взрив вече е сивата ти кутия и темата се засяга на чашка с приятели и има- няма вечерта преминава във фондаментални спорове,та чак до политиката.

Значи..., медиите ще взривят обществеността, ако в това предаване "Ергенът", вкарат същия брой мъжаги, но от този тостестеронов тип,с девиза: "Да превърнем мозъка в мускул". Онзи "ВИП",който има силна трудова заетост по най-вървежните фитнес зали,с клауза в трудовия си договор "Да бройкат -да ги бройкат".Онези труженици,които живеят в панелен блок,завиден процент от тях при мама и тате,но с последен модел "Порше" пред социалистическата сграда, купен с нерагламентирани доходи,изпрани с добър счетоводител. Или, взето под наем, да впИчетлят момите принадлежащи на представителната извадка от "Ергенът", или в най-добрия случай с помощта на едни самоотвержени родители, които могат да докажат доходи.

Такъв формат на батки и елементарници,ще напълни банковите сметки на продуцентите до авоар достоен да се купи цял континент, защото процентът на когнитивна склонност, при която неквалифицирани за нещо индивиди имат илюзия за превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности и подценяване от тях на други, които може да са и много по-компетентни от тях в същата сфера, в нашата родина е потресаващ. Неспособността на неквалифицирания да разпознава грешките, е горещият картоф на съвременното общество.Триумфът на простака - глобалното затъпяване.

Моделите на елементаризми,упорито се презентират в публичното пространсто. Програмите за разкрасяване на крокодили се надпреварват по рейтинг,за някои има даже такса. Край на скъпите чанти и аксесоари от крокодилска кожа- всичко е изгладено и блести.Новите телефонни апарати се радват на небивал интерес и търговия,защото предлагат с вълшебно фотене.

Влязли сме в ерата на диктатурата на посредствените различни.

Те се родиха от религията на гражданските права, която днес вече не значи нищо. Те живеят в грях, но осъждат за морално разложение другите.

Те живеят в претенции.Изискват от обществото и го осъждат чрез колапса на собственото си мнение, но наричат това свобода на словото.

Те живеят в авторитарен режим на собствената си простотия и ограниченост и настояват останалите да наричат поведението имм по същия начин - свобода на словото.

Те не могат нищо, но занимават нас с целия си полов, икономически и социален транзишън, и настояват ние да приемем това тяхно право да бъдат себе,което с нищо не ги различава от тълпата на обезумелите безмозъчни орки. Сочат те с пръст,че си себичен, ако не ги приемеш такива.Те са тумора на обществото в много напреднал стадий.Те самопроизвеждат правата си, без да са приносители на каквато и да е добавена стойност.

Те са ужасяващо посредствени!

Превръщат се в съдии над интелигенция и логика.

Сочат ума за лудост,а притежателят му за човек с психиатрични отклонения.Самоназначиха се за “умните” и доведоха до девалвация на понятието" интелигентност".

Умът започна все по-трудно да пробива блатото от Гугъл "интелигентите".Сивото стръкче се бори със силата на вятъра от безогледното дефиле на простащината.

На тепиха, мълчанието на интелигентните води всякога до триумфа на откровената простащина, която лесно се разпознава по аутфита -стил "Резил",уникална смесица на взаимно изключващи се катове, едно с едно блъскащи се стилово /на този стайлинг и Лагерферд мълчи,щото мъдростта му пада на колене пред гротескната еманация на кич тенекия/, и по купешкия изказ изпълнен с термини,които и те не знаят как са попаднали в речника им,но се произнасят с патос и интонация на експерти от БАН.Но, за разлика от истинските такива,репликите освен да станат за смях с компетентността си, знание няма как да придобият.

Новата идеология на понятието "връзка", налага женската да продава плът.Точенето на баници, готвенето на мусака,чакането на любимия у дома в уют,който създава жената,са задраскани в нея.Девизът е: "Плът за луксозен живот, без да си мръдна пръста,ЩОТО не съм прислужница".

От толкова много "кралици", принцовете абдикираха.

Дали ще победи ума или петата индустриална революция ще чипира с изкуствен интелект нямащите го- времето ще покаже.

Но докато времето е в съюз с надеждата, "Червената книга" на "био" жените и мъжете трябва да се пази като потир.

Словесният протест за някой ще звучи твърде крайно,но това е вик от страниците на Червената книга.

При ТОЗ материал в това риалити,най-добре момчето да си остане ерген.