"Събрахме необходимите хора кръводарители! Благодаря Ви за бързата реакция!" Това ни написа приятел на пловдивчанката Петя Аксиева, за която вчера ви информирахме, че е в критично състояние в реанимацията на УМБАЛ "Свети Георги" на Пещерско шосе. Жената е получила 50% изгаряния и спешно се нуждаеше от кръвопреливане. Десетки читатели се отзоваха на апела ни за даряване на кръв и резултатът е налице.

Петя си е била вкъщи, на терасата, когато газовата бутилка вероятно се е напекла от слънцето и е изпуснала газ, разбра TrafficNews.bg. Вследствие на това са обгорени ръцете и краката на жената. В момента е в реанимацията на болницата. Тя е в съзнание, но е в термичен шок. Опитват се да я стабилизират, но състоянието ѝ е критично и не позволява операция. Преливат ѝ кръв. В момента не могат да направят нищо повече от това.

В петък на жената предстои операция - свободна пластика, на едната ръка. Молим се за Петя и благодарим на всички, които дариха кръв за жената, както и на тези, които имаха желание да го направят. До момента по данни от УМБАЛ "Свети Георги" 12 души са занесли бележки за дарена кръв на името на Петя, а кръвта, събрана за нея, е общо от 25 души.