„Аз лично не вярвам в тези неща и не знам в детайли какво ще правят от „Христос за всички нации”, но моите виждания не съвпадат с тях. Всеки е свободен да отиде или да не отиде там”, заяви кметът Иван Тотев по повод събитието, което ще се проведе утре и в събота на Колодрума от „Христос за всички нации”, на което се обещават чудеса и масово изцеление.

Градоначалникът обясни, че отношенията с въпросната църква са чисто търговски и те ползват залата срещу определена сумата в наредбите на Общината.  Той изтъкна още, че въпросното вероизповедание има регистрация, а Община Пловдив не е съдник или арбитър кое е правилно и кое не в тази сфера.

Александър Сиди от ВМРО обаче е на мнение, че Общината са продали града за 20 000 лева на религиозни фундаменталисти. Причината е, че градската управа не успява да пълни Колодрума със събития и заради това те са отворили врати на евангелистите, след отказа на София, Варна и Бургас да ги приеме.

„Те обещават изцеление на нелично болни, без да има никакви медицински доказателства за това. В своята същност това е секта, а според българските закони това е подсъдимо”, заяви Сиди. Той допълни, че е изненадан от мълчанието на държавните, общински и религиозни институции у нас за това струпване на религиозни фундаменталисти в Пловдив.

Още новини ТУК

TNS.bg