Бягството на двамата затворници от Централния софийски затвор, неадекватната реакция на охраната и постъпката на чистачката, граничеща с героизъм, предизвикаха десетки коментари и шеговите постове в социалните мрежи. 

Вчера следобед двама опасни рецидивисти, успяха да изчезнат, след като са нападнали охраната на затвора. Те са били въоръжени с пистолет и нож, внесени неясно как зад решетките.  Единият избягал затворник е Радослав Колев, който излежава 26-годишна присъда за убийство. Другият е Владимир Стефанов, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане на майка с дете и опит за убийство на двама служители на МВР. Срещу Стефанов има дело и за убийство на двама братя от Ботевград. Прокуратурата е образувала дело за бягство на затворници, като се разследват действията служителите на Софийския затвор. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелното оръжие. Двамата са успели да преодолеят няколко поста в корпуса на затвора преди да избягат с кола, която ги е чакала наблизо.

Подробности за бягството даде заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов. По пътя cи двамата престъпници cтpеляли три пъти към надзиратели преди да излязат през централния вход на затвора и да свият в близката улица. Междувременно пребили един служител СОТ. Единственият човек, който ги гонил до последно била чистачката на затвора. Никой не е бил ранен при бягството, но и никой от охраната не е използвал оръжие. Министерството е назначило проверка как двамата престъпници са успели да се сдобият снож и пистолет.

Ето как читателите коментират разигралия се побългарен сценарий на филма "Бягство от затвора": 

*Стана ясно, защо чистачката е гонила затворниците. Защото са минали по измития под на коридора на затвора.

 *..който ги гонил до последно била чистачката на затвора. Като Мунчо, горката, единственият човек, който се осмели да протестира...

 *Двама въоръжени с нож и пистолет осъдени за убийства са нападнали дежурния на втори пост в Софийския затвор . След заплахата стигнали до бариерата на изхода и стреляли срещу дежурния надзирател в кабинката. Свидетел на случилото се става чистачката на затвора, която тръгнала да гони по улицата убийците...Чистачката веднага да бъде назначена в НСО. Или за директорка на Софийския затвор.

 *Щом чистачката с метлата е най-верния страж на затвора не е ли редно ресорния министър тетка Цачева да яха нейната метла и да излита от кабинета.

*Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" незабавно да обяви името на смелата чистачка от Софийския централен затвор и да я номинира за наградата Мъж на годината.

*Чистачката да се назначи за министър на вътрешните работи , а другарят министър да хваща парцала...

*Чистачката я назначете за шеф на охраната. Минимум.

*Да ангажират няколко чистачки, очевидно те са единствените, които могат да проследяват "тежко въоръжени" рецидивисти.

*МАЙ САМО ЧИСТАЧКАТА СА ПРОПУСНАЛИ ДА ПОДКУПЯТ...

 *ТежкО на чистачката - направо да си пуска молбата за трудоустрояване, в тоя затвор живот за нея няма вече.

*...на летището няма ли чистачи, които да правят паспортните проверки, докато тези, които трябва да ги правят се хранят, пушат или спят...ето, в затворите за охраната се грижат чистачите...покъртителен разпад

*Централният Софийски затвор набира чистачки за охрана. Предимството е ако имат бойни умения с метли.