Живеем в приказка и сигурно всеки втори българин вече се чувства като Алиса в Страната на чудесата. Вечер си лягаме с приключенията на „Осемте джуджета” в прокуратурата, а сутрин се събуждаме с Червения пират и неговите виртуални набези срещу известни български политици и магистрати. Прокурори, явно преживели катарзис, се опитват да ни обяснят, че не сме в приказка, а в мафиотски сериал, в който митично Семейство /като фамилията Сопрано/ е сложило под контрол цялото ни правосъдие. Друг съдия твърди, че само за 24 часа е получила две заплахи, включващи изкормяне и бетониране на дъното на язовир. В момента повтарят "Кръстникът" и паралелите се натрапват от само себе си. Може да станем изобретатели и на нов жанр- приказен хорър. 

Но пък Антимафиот №1 Явор Серафимов е категоричен, че заплахите към въпросния съдия- Владислава Цариградска, която изнесе шокираща информация за престъпната група за имотни измами и шантаж над магистрати около разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса, е дело на скитник с психични отклонения. Няма как да не си припомним, че на човек със същия профил бе приписан големия пожар в Тютюневия град през 2015 година, който унищожи 3 склада- паметници на културата. Клошарят бе осъден и отдавна излежа присъдата си, но едва ли има пловдивчанин, който да вярва на тази версия, предвид огромните апетити в тази зона и последвалите действия в района. 

Скитниците са доста удобна изкупителна жертва, тъй като повечето от тях злоупотребяват с алкохол и срещу бутилка ракия са готови да си признаят, че са убили и Кенеди. Току виж с подходяща мотивация Червеният пират поеме отговорност и за разстрела на Нотариуса. Само преди няколко дни директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов  съобщи, че "имал вътрешно усещане" , че убийството скоро ще бъде разплетено. И допълни "Един стрелец, едно оръжие". 

В крайна сметка нищо не пречи този пират да е на заплата я в „Осемте джуджета”, я в клуб „SS”. Защото от интервютата, които дават магистрати и потърпевши, очевидно доста народ е бил там на трудов договор. От Семейството може да са му дали последен модел айфон да следи новините, за да не изпусне някой важен в мейл листата със заплахите. 

„Пиратската” схема издиша леко в частта със старите заплахи, защото Владислава Цариградска за първи път съобщава за получени заплаха още през 2020 година пред ВСС. Но вероятно и тук ще бъдат намерено някакво удобно обяснение.

Разбира се, предвид сериозността на оповестените факти от различни източници  - съдии, прокурори, предприемачи, адвокати, би трябвало да очакваме по- адекватна реакция от страна на държавата към вероятно най- мащабната  корупционна схема, разкривана в България от началото на прехода. Вместо това обаче, отношението към обществото е като към пациенти от лечебното заведение на „4-ти километър”. 

Освен това, ако този Червен пират действително е отговорен за серията заплахи към магистрати и политици, МВР трябва да се погрижи за него и да запази самоличността му в тайна, докато не бъде разпитан и наказан. Защото, както е известно, най- добрият пират е мъртвият пират. А докато го търсят могат да прекръстят ГД БОП на Главна дирекция за борба с организираното пиратство.