Бойко Борисов определено не остана доволен от срещата си с пловдивската организация на ГЕРБ в Градския дом на културата. След редица скандали и остри реплики между членовете, премиерът насочи яда си към кмета Иван Тотев, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Преди влизането си в Синдикалния дом Борисов заяви, че противопоставянето между Зико и Тотев трябва да спре. Той заяви, че в последните години са се направили страшно много неща в града с държавни пари – Драматичният театър, Колодрума, Скобелева майка, булеварди…

След като чу обаче редица членове на партията да изразяват недоволството си към градската организация, която не зачитала тяхното мнение, а други, че нищо не правят по районите, лидерът на партията попита Тотев: „Колко е бюджетът на Пловдив?“. Кметът му отговори, че е 270 милиона.

„Няма да ти пращам целево пари за площадки. Ще инвестираме в Околовръстното. Кметовете сами трябва да се грижат за инфраструктурата“, заяви гневно лидерът на ГЕРБ.

Припомняме, че в бюджета на Пловдив няма заделени средства за големи инфраструктурни проекти  през 2017 година.  „Модър –Царевец“,  продължението на „Васил Априлов“, нов мост над Марица, Голямоконарско шосе и други важни обекти са заложени за държавно финансиране. Ако Бойко Борисов стане отново премиер и си изпълни заканата е много вероятно Пловдив да остане без големи инфраструктурни проекти през тази година.

По време на срещата експремиерът заяви, че е подговтвил предложение за отпускането на 110 милиона лева на Пловдив за воден цикъл и нова пречиствателна станция. Парите обаче трябва да се гласуват от служебното правителство или следващия кабинет. 

Какво каза още Бойко Борисов в залата - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: