Пловдивският апелативен съд  остави в ареста асеновградския бизнесмен Димитър Басамаков. Днес той обжалва наложената му от Окръжния съд  мярка за неотклонение „задържане под стража“, но молбата му не бе уважена.

В съдебната зала днес стана ясно, че асеновградския бизнесмен имал страхова невроза и постоянно мислел, че ще го убият. В дома си той стоял въоръжен с харпун.

Басамаков е обвинен в това, че на 22 юли тази година в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви полицейски служител при изпълнение на службата му, като е стрелял по него. 

Бизнесменът извадил нож, а след това с оръжие стрелял по служители на реда. Униформените отишли в дома му по сигнал на негови близки, че Басамаков не е в добро психическо състояние. Имал параноя, че някой го преследва и иска да го убие. Според запознати мъжът злоупотребявал и с упойващи вещества. 

Басамаков обаче не се предал доброволно, а оказал яростна съпротива. Впоследствие се оказало, че той е стрелял по полицаите с Макаров със заличени номера. Открити са и два пълнителя с по 7 патрона във всеки. Полицейският служител, по когото е стреляно, не е пострадал.

При извършено в дома на Басамаков претърсване са намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, а също канабис и бял прах, който вероятно е наркотик. 

Очаквайте подробности!

Басамаков-младши пред съда: Болен съм!

TrafficNews.bg