„Това, че е открито това вещество в кръвта и урината на подзащитния ми, не значи, че е управлявал под въздействието му тогава. В теорията е записано, че до 6 месеца може да бъдат намерени следи от това вещество. Той може да е пушил трева 6 месеца преди настъпване на инцидента”. Това заяви адвокат Витанова, защитник на украинския шофьор, причинил тежкия инцидент с двама загинали на магистралата край Пловдив.

Половината кола, ударена от тир край Пловдив, липсва СНИМКА с дронМъж и жена са жертвите на касапницата на Тракия

За пореден път Станислав Пислар се изправи пред съда, искайки по-лека мярка за неотклонение. Пред магистратите той изрази искрено съжаление и заяви, че не е възможно да има следи от канабис в кръвта.

Пробите бяха представени от прокуратурата. От направената химична и токсикологична експертиза става ясно, че в кръвта и урината на Пислар са открити следи от забраненото вещество тетрахидроканабинол, или по-просто казано канабис.

Според прокурор Атанасов това може да причини забавяне на реакциите у водача, губене на представа за времето и пространството, а дори и халюцинации.

Шофьорът, причинил смъртта на двама, остава в ареста! Откриха забранено вещество в кръвта му ВИДЕОСпоред държавното обвинение канабисът в кръвта на украинеца Станислав Пислар е силен и може да предизвика халюцинации

„Това не е причината за настъпване на инцидента. За мен нерегламентираното поставяне на пътните знаци е причината за произшествието. Той е забелязал в последния момент ремонтирания участък и не е могъл да реагира навреме”, допълни адвокат Витанова.

След заседанието апелативните съдии не уважиха искането на 28-годишния Станислав и потвърдиха мярката му за неотклонение „задържане под стража”. Решението е окончателно.