Представители на всички 471 избирателни секции вече пристигнаха в 6-та палата на пловдивския панаир. Процедурата по предаване на протоколи преминава спокойно и значително по-бързо в сравнение с първия тур на местните избори. Към този час около 150 секционни комисии вече са предали изборните си книжа.

При 15% обработени протоколи на балотажа в Пловдив убедително води кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров с 61,04%, докато номинацията на ПП-ДБ  Ивайло Старибратов събира 34,58%. Това заяви пред медии говорителя на ОИК Калоян Сухоруков.

По данни до момента едва 108 от 4165 са невалидните бюлетини (2%).

Минути след края на изборния ден, първи в Панаира са дошли председателите на подвижните избирателни комисии. Секциите в район „Източен“, където днес активността бе сравнителни ниска, вече са преминали. Не се е разминало и от коригиране на сгрешени протоколи, но този път те са били значително по-малко, отколкото през първия тур на 29 октомври.

Разликата във времето за обработка и по-малкото грешки идват от това, че при балотажа опциите за избор са само две, посочват членове на СИК. Критично ниската избирателна активност, която пловдивчани демонстрираха днес, също дава отражение. Към 19:30ч. до урните са отишли едва 23,36% от имащите право на глас. Очакванията на членовете на различните СИК-ове са тази вечер да не се налага да стоят до ранни зори в палатата на Панаира.

По прогнози на ОИК всички протоколи би следвало да бъдат приети най-късно до 2:00ч. след полунощ.