Новите общински съветници на Пловдив, районни кметове и кметът Костадин Димитров положиха официално клетва. Първото заседание на местния парламент бе открито от най-възрастния общински съветник Атанас Узунов от ГЕРБ, който е на 68 години и се провежда в в зала „Съединение” на Историческия музей.

„Знам каква отговорност поемам с управлението на най-стария жив град в Европа, знам колко е важно да си начело на Европейската столица на културата. Отговорност, но и щастие, защото само ние пловдивчани знаем как можем да обичаме нашия град – древен и в същото време вечно млад. Пловдив е история, Пловдив е уникален. И аз няма да пестя усилие и енергия да разкрия пълния му потенциал. Искам да благодаря на моето семейство, да благодаря на отбора в район Тракия, да благодаря на съмишлениците, с които през последните месеци стиснахме много ръце и отправихме много послания, на пловдивчаните, които ми гласуваха доверие и да работя за спечелването на доверието на всички останали. Всички заедно за това Пловдив да е по-добър занапред. Пожелавам на добър час на всички, които ще участват в управлението на града”, заяви Костадин Димитров.

Предстои общинските съветници да изберат и председател на общинския съвет в Пловдив.

Припомняме, че при ГЕРБ ще имат най-голямата група с 13 съветници. След това са ПП – ДБ с 10 общинари, „Съединени за Пловдив” – 8, „Браво, Пловдив” и „Възраждане” по 5, БСП и ИТН по 4, а ДПС – 2.

Очаквайте подробности!