ПП Български възход внесе сигнал до Общинската избирателна комисия с копие до Районната прокуратура в Пловдив относно рекламни материали с невярно съдържание. Те са изготвени от гражданско сдружение „Пловдив – град за хората“ и се отнасят до гласувания в действащия още Общински съвет. Агитационните визуализации се разпространяват в социалните мрежи от кандидатите на коалиция ПП – ДБ, сред които и настоящи съветници с амбиции за следващ мандат. В тях се посочва, че ПП Български възход има група от седем съветници. Това е манипулация, защото ПП Български възход участва за първи път на местни избори. Агитационните материали са с невярно и подвеждащо съдържание, уронват престижа на ПП Български възход и представляват нарушение на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс.

Български възход, не е единствената формация, за която въпросното сдружение разпространява невярна информация. В рекламните материали фигурира и сдружение "Браво, Пловдив" , като е посочено, че негови съветници са гласували в предишния Общински съвет. В листата на "Браво, Пловдив", които се явяват с регистрацията на Българска прогресивна линия, има само един кандидат , който е бил действащ съветник. Самото сдружение за първи път участва на местни избори. 

Сигнал по случая бе внесен в Общинската избирателна комисия и от основателя на сдружение "Браво, Пловдив", но от там оставиха жалбата без разглеждане, тъй като името на мандатоносителя Българска прогресивна линия не е изписано във въпросните агитационни материали. Освен това разпространяването на изображения, текстове и аудио-визуални материали в социалните мрежи са извън обхвата на контрол за проверка на законосъобразност от избирателните комисии съгласно Изборния кодекс. Подготвен е и сигнал до прокуратурата. Снимков материал показва, че въпросните материали се разпространяват и в хартиен вариант. 

Бел. ред: Сдружението "Пловдив- град за хората", чиито членове имат претенции да бъдат коректив на решенията, които се вземат от Общинския съвет, би трябвало да бъдат по - прецизни в работата си, за да спечелят доверието на хората. Ако желаят по един или друг начин да подкрепят конкретна партия или коалиция, нека не го правят на база на манипулации и откровени лъжи.