Благоевградски лекар се вкара в истинско премеждие, пътувайки с таксиметров автомобил, нает в района на Седмо училище в Благоевград вчера. Истинска змия се появила зад километража на колата, таксиджията изпаднал в шок и последвал луд екшън. Това предаде struma.com.

"Качих се в такси, марка Дачия, но не видях на коя фирма е. Наех го от пиаца в района на Седмо училище, трябваше да пътувам до кв. Струмско. На кръстовището на бул. "Васил Левски", където колата трябваше да завие, изведнъж шофьорът започна да криволичи, насам-натам, като луд.  Попитах го "Какво правиш, бе момче", а той, пребледнял ми казва тихичко: "Има змия на таблото пред мен", Каква змия бе?! Изричайки тези думи, видях влечугото да се показва зад километража на таблото. Накарах шофьора да спре, той отвори врата и избяга настрани панически, а змията бързо се шмугна под капака на колата, показваше се само опашката. Хванах я, бутнах я на земята и я смазах", разказва лекарят, който пожела да не се съобщава името му, но предостави снимка на змията, която занесъл в къщи за спомен.

Той разказа всичко това през смях след спомена за паническите ходове на шофьора, но и ужасен от видяното.

"Змията не е голяма, но, като се показва на метри от лицето ти е наистина страшно, затова момчето, което караше буквално трепереше, не може да пусне волана, за да не направи катастрофа, в същото време влечугото е близо до него, абе ужас, истински ужас", каза докторът. Въпросът е как тази змия се е озовала в колата и колко ли време е било влечугото в таксито?