Опасна отсечка на пътя Неделино-Крайна втори път в рамките на месец става повод за произшествия, сигнализираха местни граждани. Припомняме, че това е въпросната отсечка, където пред 2019 година трима младежи изгубиха животите си.

Само преди седмица друг автомобил се обърнал на пътното платно, като за щастие там е имало хора, които да помогнат на потърпевшите. Инцидентът е станал късно вечерта, а на място са били повикани екипи на Спешна помощ.

Пътят там е много лъжлив. Преди седмица кола влезна с малко по-висока скорост в завоя и не успя да го вземе. Падна в дерето на реката“, разказва свидетел.

Местни споделят, че неколкократно са опитвали да инициират монтирането на мантинели и поставянето изкуствени неравности, които да „обират“ скоростта на водачите.

С TrafficNews се свърза Владимир Тохчалиев, помогнал на пострадалите в инцидента при последната катастрофа. Той сподели, че много отдавна е привърженик на идеята там да бъдат поставени ограничители на скоростта. В района има индустриална зона и много от работниците също споделяли тази гледна точка.

Няколко пъти съм говорил в кмета ни г-н Боян Кехайов и с началника на МВР. Не знам каква е причината да казват, че ще видят какво могат да направят, но резултати все още да няма“, разказва Тохчалиев.

TrafficNews установи връзка и с Община Неделино, откъдето отговориха, че общинският път е реконструиран през 2015 година. Там е поставена еластична ограда и знаци, регламентиращи позволената скорост.  

От Община Неделино посочват още, че е възложено изграждането на изкуствени неравности в рамките на населените места, извън тях обаче това не се допуска от законовата рамка.  

Кадри от катастрофата, станала преди седмица на пътя Неделино-Крайна:

Мястото на катастрофата: