Жена обиколи четири болници в три града, докато роди. За щастие историята завършва щастливо и майката и детето са добре. Близките на родилката, обаче са крайно възмутени и смятат да си търсят правата.

"На 10 декември снаха ни имаше болки за раждане, болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол се оказа затворена през нощта заради заразени лекари  и се наложи да тръгнем за Стара Загора. Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора", разказва свекървата на родилката

"Лекарката, която я прегледала през нощна, отказа, да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница - "Тракия". От охраната казаха, че не приемат през нощта, трябвало да дойдем през нощта", разказва свекърът пред БТВ.

Оттам пътуват 200 км до болница "Дева Мария" в Бургас, където жената ражда момиченце.

Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи, казаха от ямболската болница., от старозагорската университетска - че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно. От болница "Тракия" обаче заявили, че са шокирани и започват незабавна проверка.

Болниците трябва да си  променят ритъма на работа, каза свекървата.