На 10 юли се пуска обществената поръчка за 4-те големи булеварди, които ще се правят с 30-милиониия заем. Така до 45 дни трябва да започнат да се усвояват парите от Европейската банка за развитие и възстановяване. Оттам са решили само една фирма да прави всички булеварди, които ще се финансират със заема.

Със сигурност първият обект, който ще се започне е Коматевско шосе. То трябва да се затвори около средата на август. Движението ще се пренасочи през пътя на Овощарския институт, където вероятно ще бъде поставен временен светофар, за да се регулира движението.

Тогава  ще се почне ремонтът и на „Васил Априлов” или „Руски”.

Ако всичко е нормално с обществената поръчки на „Васил Априлов”, ремонтът му може започне още в края на август. Парите са осигурени от държавата, но ако има обжалване на процедурата ремонтът може да се отложи.

Ако това се случи, първият голям ремонтиран булевард в центъра на града ще бъде „Руски”. Той ще бъде оправен с парите от 30-милионния заем.”.

Със сигурност обаче „Руски” и „Васил Априлов” няма да бъдат ремонтирани паралелно. След като бъде завършен напълно първият булевард ще започне другият.

Другите два булеварда, които ще бъдат направени със заема са „6 септември” и „Северен”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg