Броят на жертвите на пандемията от коронавирус в Англия набъбна на 233, след нови 56 регистрирани. Броят на заразените нарасна с повече от 1000 и вече е над 5000. На Острова бият тревога, че тези цифри показват същата тенденция като в Италия и че се следва кривата на Апенините със закъснение от 2 седмици. Подобни цифри на заразени и жертви имаше в Италия на 7 март. Оттогава кривата тръгна рязко нагоре и на Ботуша задминаха първоизточника на заразата Китай по смъртни случаи. В Англия се опасяват, че тяхната крива може да тръгне още по-стремително нагоре, въпреки взетите мерки.

Цифрите са наистина стряскащи, на 2-3 седмици сме от ужаса в Италия, ако не направим героични усилия като нация, за да забавим темповете на заразата. В Италия разполагат с превъзходна здравна система, но въпреки това броят на заразените и жертвите постоянно расте. Време е за решителни действия и мерки, предупреди английският премиер Борис Джонсън.

А от сравнителната крива на смъртните случаи в различните държави /долу/ се вижда, че е много тревожно и положението в Испания, която още по-скоро може да настигне Италия.

Сравнителна крива на смъртните случаи в различните държави