Обвиненият в педофилия Костадин Христев от "Кючук Париж"  от години е бил известен с опити за посегателства над деца в южния пловдивски квартал, разказа читател на TrafficNews.bg, който е бил преследван от мъжа.  

42-годишният пловдивчанин попадна зад решетките и е обвинен, че през април 2015 година, в изба в жилищен блок в Пловдив, пригодена за стая, е блудствал с две момченца.

Христев зарибявал децата през Фейсбук, като водел с тях дълги чатове. Той обаче отскоро е активен в социалната мрежа. До преди няколко години той набелязвал жертвите си по детските и спортни площадки.

Младо момче, което скоро е навършило пълнолетие, разказа за TrafficNews.bg как през 2011 година Христев, който е известен в квартала си като Цвъка, го причакал пред апартамента му.

Тогава младежът, който ще назовем с името Иван,  играел на площадката пред блока си, когато изведнъж се появил Цвъка. Другите деца го знаели и го представили на Иван като техен съсед. След това Христев започнал да разпитва 14-годишното момче най-вече неща от личния живот, а след това предложил да му купи нещо от магазина.

 Два дни след това Иван се прибирал от училище и видял Цвъка да стои на стълбите пред входа му. Попитал го какво прави тук, а мъжът му отвърнал, че го чака и поискал да влезе в апартамента на момчето. Иван се притеснил и му заявил, че е съгласен, само преди това да отидат до близкия хипермаркет на бул. „Македония”.

Цвъка се съгласил и двамата тръгнали към „Била”. Момчето умишлено предложил на обвинения в блудство да отидат до там, тъй като точно до магазина има автосервиз, пред който често стояли двама негови приятели.

„Когато ги видях ми дойде куражът и бутнах Цвъка на земята… все пак е  150 висок, ударих го няколко пъти,  след което той избяга”, разказа Иван пред репортера ни.

Същата вечер Иван и негови приятели се прибирали, когато срещу тях изскочил бащата на Христев с нож в ръка. Потърсил им сметка, защо били пребили психично болния им син и ги подгонил. Момчетата успели да избягат, а след това само са чували и други истории как Цвъка притеснявал други деца от квартала.

ВИДЕО с коментара на Цвъка, майка му и прокуратурата - ВИЖТЕ ТУК

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg