ТИР удари „Мерцедес” до отбивката на АМ ‘Тракия” за Пампорово, сигнализира читател на TrafficNews.bg. След удара шофьорът на лекия автомобил губи контрола над возилото и то излиза от пътното платно в близкото дере.

Пътищата към Пампорово и Смолян са изключително натоварени заради Роженския събор, който започва днес. В Родопите затварят за движение транзитния трафик през прохода Рожен за дните, в които ще се провежда едноименният събор. Катастрофата обаче се е случила преди от полицията да затворят движението за камиони.

В опазване на реда и сигурността ще се включи и жандармерия. Патрули на КАТ ще затворят входовете за Роженския събор от петък сутрин до понеделник в 06:00 часа сутринта. Всички транзитно преминаващи автомобили ще трябва да минават по обходни маршрути.

Днес лично смолянският директор на полицията ръководеше инструктажа на униформените, които ще трябва да следят за сигурността по време на събора.

„Около 260 човека служители на МВР и жандармерия –командировани ще се грижат за реда”,заяви говорителят на областната дирекция на МВР Цветелина Черкезова. От полицията ни съветват ако забележим съмнителни хора или багаж, веднага да сигнализираме.

Още новини - ТУК

TrafficNews.bg